Renovering | Tips

Verktyg för renoveringen

Behöver din bostad renoveras? Vissa renoveringar är enkla att göra själv. Att renovera själv är roligt och du kommer att känna en enorm stolthet när du väl är färdig. Vad du behöver för att lyckas med en renovering är tålamod, gott om tid och bra verktyg. Gå vidare här för att hitta de verktyg du behöver.

Verktyg för rivning

De flesta renoveringar börjar med en rivning. Du kan behöva riva en innervägg om du vill bygga om invändigt. Du kommer att behöva riva ner gammal klädsel om du skall klä om ditt hus. Verktygen du behöver för att göra detta är relativt enkla och billiga. Du behöver hammare, tänger, en stor och en liten kofot. Något annat som är bra att ha vid en rivning är en tigersåg.

Verktyg för montering

När du har rivit klart börjar det roliga arbetet, att bygga upp. Skall du till exempel klä om ett hus är en kap och gersåg ett måste. Med hjälp av en sådan kan du kapa brädor och reglar exakt rakt och i exakt längd. Du kommer också att behöva en bra hammare, tumstock eller måttband, vattenpass, sticksåg och en borrskruvdragare.

Annat bra

Det finns också många verktyg och maskiner som kanske inte är livsnödvändiga men som gör en renovering så mycket enklare.