Renovering | Tips

Varför utföra ett stambyte i en fastighet?

Varför man utför ett stambyte i en fastighet är för att säkerställa så att avloppen ska fungera som de ska. Med åren så kommer den stam som finns i fastigheten att försämras och om inget gör så kommer kostnaderna för att fixa detta överstiga vad ett stambyte kan komma att kosta.

Underhåll av fastigheten

Det är frågan om underhåll på den fastighet som man äger. Det kan vara som bostadsrättsförening som man beslutar om att det är dags för ett stambyte. Förutom att höja värdet på fastigheten så höjs även värdet på lägenheterna i samband med ett stambyte. De boende får också en ökad livskvalité med nya härliga badrum. Det gäller att man håller koll på detta med stammar, vatten och avlopp i en fastighet så det utförs innan något händer. Om det inte utförts något stambyte på 30 år så är det garanterat dags för detta.

Påverkan för hyresgästen

Det kan vara ganska påfrestande med ett stambyte och det gäller att alla boende är medvetna om vad detta innebär. Det kan ta upp till 8 veckor innan man kan nyttja sin lägenhet till fullo. Många gånger så går det att lösa med att ställa upp tillfälliga toaletter och duschbodar på gårdsplanen som hyresgästerna kan använda. Vattnet kan komma att stängas i din lägenhet men detta löser de som utför arbetet med extern vattentillgång p något sätt. Tänk på att det är bara en tidsfråga innan ni får tillgång till lägenheten med ett nytt och fräscht badrum.