Skönhet | Tips

Renlighet är en dygd

Att vi håller oss rena kanske vi tar som självklarheter. Men renhet är något som vi denna tid har blivit än mer påmind om. Även våra yngsta tvättar händerna utan att vi behöver tjata idag. Renhet är en dygd och det är viktigt för oss att hålla våra kroppar rena. Vatten är så klart basen i när vi tvättar oss. Utan vatten så blir det svårt att hålla oss rena.

Idag då vi allt mer tänker på vår miljö så kan det finnas anledning att tänka på detta när vi köper våra tvålar och vårt schampo. Det finns ett bra utbud av ekologiska produkter hos Landshopping som tål att tittas på och framförallt beställas hem. Om det ska bli någon förändring på vår jord så måste vi börja hos oss själva. Skapa en förändring då det kommer till vilka rengöringsprodukter vi väljer att köpa. Ekologiska produkter fungerar lika bra som något annat och minskar på jordens resurser.

Så klart så gäller det att vi spar på vårt vatten också. Även om vi nu har fri tillgång så är resurserna begränsade. Testa att fylla upp några hinkar med vatten och använd enbart detta vatten under ett par dagar så får du se hur mycket vatten vi egentligen använder oss av. Låt inte kranen stå och spola i onödan. Då du borstar dina tänder så låt inte vattnet rinna medans du borstar utan borsta klart innan du sköljer av din tandborste.