Tips

Om det kluckar i vasken

Många gånger så kan det vara oroande om man hör ett kluckande ljud från vask och avlopp. Det innebär ofta att man måste åtgärda något så inget värre händer. Allt eftersom tiden går så kommer matfett och annat att fastna i avloppsrör och till slut så blir det trängre och trängre i avloppet.

Anlita experter

Om det är så att ni misstänker att det är på väg att bli stopp i ert avlopp så gäller det att anlita experter för att göra en så kallad stamspolning. De gör även en inspektion av ert avlopp för att säkerställa så att det inte är några andra problem med ert avlopp än avlagringar på insidan av ert avloppsrör. Med högt tryck och hett vatten så spolas rören rena från fett, och annat som kan ställa till stora problem. Med denna hjälp så får ni garanterat ett rent avlopp som inte kluckar.

Gamla husmorstips

Man ska inte förringa gamla husmorstips men det allra bästa är att inte spola ner sådant som inte är bra för ditt avlopp. När du använt din stekpanna så torka av fettet med hushållspapper och släng det i hushållssoporna istället för att spola ner det i vasken. För att använda sig av ett gammalt tips från våra husmödrar så är ättika och bakpulver väl beprövat. Blanda dessa med en nypa salt och häll i avloppet. Häll på kokande vatten i efterhand och detta kan hjälpa att rensa ditt avlopp en del.